Muzeul Rodin din Paris se redeschide după trei ani de renovări

După trei ani de renovări, Muzeul Rodin din Paris îşi va redeschide porţile joi, 12 noiembrie, ziua aniversării a 175 de ani de la naşterea sculptorului francez.
În inima capitalei Franţei, Hotelul Biron şi grădinile sale au fost locul unde Auguste Rodin a creat în ultima parte a vieţii. Acestea găzduiesc versiuni ale „Gânditorului” şi „Sărutului”, două dintre cele mai renumite sculpturi ale lumii. Conacul atrage în fiecare an 700.000 de vizitatori şi a avut nevoie de o investiţie de 16 milioane de euro pentru lucrările de renovare, în special la nivelul pardoselii şi al designului interior.
Muzeul are acum o nouă organizare, un nou sistem de iluminat şi va expune sculpturi care nu au fost văzute de public, inclusiv picturi de Van Gogh sau Edvard Munch din colecţia personală a lui Rodin.
Statul francez a acoperit aproape jumătate din costul lucrărilor iar restul banilor au provenit din vânzarea unor opere din bronz realizate cu ajutorul unor mulaje originale rămase în colecţia muzeului, căruia artistul i-a lăsat drepturile pentru a continua să le folosească.

Sursa: NewsDaily.com

Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă