Preşedintele Klaus Iohannis ar putea să anunţe pe cine desemnează candidat pentru conducerea viitorului guvern

Preşedintele Klaus Iohannis ar putea să anunţe, astăzi, pe cine desemnează candidat pentru conducerea viitorului guvern, după ce încheie cea de-a doua serie de întâlniri cu partidele parlamentare. Consultările de la Cotroceni vin după ce opinia publică, mobilizată de tragedia de la clubul Colectiv, a cerut o schimbare profundă a ţării.
Începând cu ora 11:00, aici, la Palatul Cotroceni sunt aşteptaţi, rând pe rând, reprezentanţii UDMR, UNPR, ALDE şi cei ai Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, aceştia au la dispoziţie câte o jumătate de oră pentru a discuta cu şeful statului, Klaus Iohannis, despre noul premier, astfel încât, în jurul orei 13:00, cea de-a doua rundă de negocieri se va încheia. Ieri, la Palatul Cotroceni, PSD a propus ca Liviu Voinea să fie desemnat premier, în timp ce PNL nu a avansat niciun nume, dar a anunţat că sprijină ideea unui guvern tehnocrat cu premier tehnocrat, lansată, în timpul discuţiilor, de preşedintele Klaus Iohannis. Este posibil ca, astăzi, şeful statului să anunţe persoana desemnată să ocupe funcţia de premier.
Liderii PNL spun că sunt siguri că şeful statului va desemna un alt candidat decât cel propus de PSD. Consultările de la Cotroceni şi variantele posibile pentru noul premier vor fi analizate, astăzi, şi la RRA, în emisiunea „Probleme la zi”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 noiembrie)