Premierul desemnat Dacian Cioloş discută cu liderii partidelor politice

Premierul desemnat Dacian Cioloş discută, astăzi, cu liderii partidelor politice pentru a vedea pe ce sprijin parlamentar poate conta cabinetul pe care îl formează. Până la aceasta oră, au avut loc întâlnirile cu conducerile PNL şi UNPR.

Liberalii l-au asigurat pe Dacian Cioloş de susţinerea lor la votul din parlament. La întâlnirea de astăzi cu PNL nu s-a discutat despre nume de miniştri, deoarece premierul desemnat încă lucrează la alcătuirea echipei, a precizat copreşedintele PNL Alina Gorghiu: „În ciuda faptului că misiunea acestui cabinet nu este uşoară, Dacian Cioloş se va descurca foarte bine, cu înţelepciune la selecţia miniştrilor, eventualilor secretari de stat, cu atenţie mare la proiectele cu care va veni în faţa parlamentului, cabinetul, respectiv miniştrii domniei sale vor fi specialişti”.
Cei de la UNPR nu au făcut declaraţii după întâlnirea cu Dacian Cioloş. Într-un comunicat de presă, preşedintele partidului, Gabriel Oprea, precizează că Uniunea va sprijini noul executiv atât la votul de investitură, dar şi în parlament, pe proiectele guvernamentale importante pentru România.
Cu puţin timp în urmă s-au încheiat discuţiile dintre premierul desemnat Dacian Cioloş şi conducerea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor – ALDE.  Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că aşteaptă ca premierul desemnat să prezinte lista de miniştri şi programul de guvernare, şi numai după aceea, în forurile de conducere ale ALDE, se va lua decizia dacă acest partid va susţine sau nu guvernul în parlament. De asemenea, Călin Popescu-Tăriceanu a mai spus că i-a prezentat premierului desemnat o listă de 20 de obiective politice şi economice, de care ALDE doreşte ca noul premier să ţină cont. Sunt nişte obiective economice cum ar fi reducerea de taxe şi impozite. Despre rolul politic, Călin Popescu-Tăriceanu a spus: ALDE ar dori să aibă un rol pozitiv, şi în guvern, şi în parlament, dar nu a precizat clar despre ce este vorba, şi a spus că aşteaptă lista de miniştri şi programul de guvernare al lui Dacian Cioloş şi apoi vor hotărî.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 noiembrie)