Cinci restaurante din România celebrează gastronomia franceză pe 21 martie

Cinci restaurante din România : Gargantua din București (chef Lucian Horotan), Joseph by Joseph Hadad din București (chef Joseph Hadad),  Naan Food & Drink Studio din București (chef Constantin Neculae), Octopus din București (chef Nico Lontras)  și Sabres din Timișoara (chef Daian Borcovici ) participă în acest an la operațiunea „ Goût de France/Good France”, pe 21 martie, organizată la inițiativa celebrului Alain Ducasse și a Ministerului Afacerilor externe și Dezvoltării internaționale, pentru pune în valoare stilul de viață francez, produsele specifice anumitor zone și pentru a valorifica Franța ca destinație turistică. Operațiunea „ Goût de France/Good France” face parte din seria de evenimente reunite în programul turistic cultural „Le Grand Tour”.

După succesul primei sale ediții, operațiunea Gout de France/Good France va fi reluată în 2016, pe 21 martie, cu dorința ca acest eveniment să devină o tradiție în fiecare primăvară.

Goût de France/Good France este o invitație în inima regiunilor franceze

Evenimentul va pune în valoare destinațiile din Franța, valorizând  teritoriile urbane sau rurale, litoralurile sau zonele montane, cu accent pe patrimoniul cultural, artistic, activitățile sportive sau îngrijirea personală.

Goût de France/Good France pentru a cunoaște Franța

Turismul francez este „o comoară națională”: reprezintă 7% din PIB și în domeniu sunt aproximativ 2 milioane de angajați care nu sunt relocalizabili.

Astăzi, gastronomia este unul dintre primele criterii citate ca fiind determinante de către turiștii care aleg Franța (o treime dintre sejururi), și este un domeniu care participă intens la promovarea culturii franceze în lume.

Goût de France/Good France va fi din nou un instrument formidabil de promovarea de turismului în Franța.

Inspirându-se de la Auguste Escoffier care a inițiat în 1912 „Dineurile lui Epicur” – același meniu, aceeași zi, mai multe orașe din lume, și pentru cel mai mare număr de invitați – „ Goût de France/Good France”  reia această frumoasă idee cu dorința de a asocia restaurante din cele patru colțuri ale lumii.

Peste 1000 de chefi de pe cinci continente vor aduce din nou un omagiu excelenței bucătăriei franceze și valorilor sale printr-un meniu specific: rețete inspirate din savoir-faire-ul francez.

Fiecare rețetă trebuie să fie dovada unei bucătării care utilizează puține grăsimi, puțină sare și zahăr, cu o atenție deosebită pentru hrana sănătoasă și mediu.

Dincolo de participarea restaurantelor, Ambasadele franceze din întreaga lume vor organiza un dineu special la reședințele ambasadorilor.

 

Goût de France/Good France – cifrele cheie ale primei ediții

 Peste 100.000 de persoane au participat la o cină à la française în peste 1.300 de restaurante (85% străine) și 150 de ambasade de pe 5 continente. Ambasadele Franței din străinătate au primit peste 5.000 de invitați la reședințele lor din lume. În total, 1.500 de mese Goût de France/Good France au fost servite pe 20 martie 2015, valorizând creativitatea chefilor și bucuria de a împărtăși, plăcerea, respectul pentru hrana de calitate și pentru planetă. 

 Toate detaliile despre operațiunea Goût de France/Good France sunt disponibile online la adresa : http://france.fr/fr/node/69798?utm_source=be.france.fr&utm_medium=Nom_de_Domaine&utm_campaign=Redirection_Domaine .