Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut o întrevedere, la Ankara, cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan

România şi Turcia trebuie să lucreze împreună, în virtutea unui parteneriat strategic puternic, pentru a gestiona mai bine riscurile de securitate din regiune, au convenit ieri preşedinţii Klaus Iohannis şi Recep Tayyip Erdoğan. După întrevederea de la Ankara, preşedintele României a apreciat că Turcia joacă un rol-cheie în identificarea răspunsului la o parte dintre problemele cu care se confruntă Uniunea Europeană.
Reporter: Oana Bâlă – Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat cu fermitate atentatele teroriste care au avut loc în ultima perioadă în Turcia şi în Europa şi este de părere că trebuie să existe un răspuns comun şi ferm în direcţia combaterii acestora. Şeful statului a discutat la Ankara cu omologul său turc despre temele majore de pe agenda europeană, migraţia şi terorismul, în contextul în care Turcia, în calitate de ţară care găzduieşte pe teritoriul său un număr foarte mare de refugiaţi, joacă un rol-cheie în soluţionarea actualei crize.
Klaus Iohannis: Am salutat înţelegerea la care s-a ajuns săptămana trecută la Consiliul European şi sper că aceasta va contribui la reducerea semnificativă sau chiar la stoparea fluxului de migranţi ilegali care pătrund din Turcia în Uniunea Europeană.
Reporter: Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a afirmat, la rândul său, că terorismul are aceleaşi efecte oriunde în lume şi consideră că acest flagel poate fi lichidat dacă există solidaritate între toate ţările.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 martie)