Adrian Raspopa obtine a treia victorie consecutiva la Tess Rally Brasov

Desfasurat de-a lungul acestui weekend, Tess Rally 45 Pro-X Brasov, prima etapa din cadrul Campionatului National de Raliuri Dunlop, a reprezentat din nou o adevarata provocare pentru echipajele concurente, dupa ce la recunoasteri au avut parte de ploaie, in prima zi de concurs de soare iar in a doua de ninsoare. Adrian Raspopa si Cosmin Diacu au avut un parcurs perfect si s-au impus in clasamentul automobilelor cu 2 Roti Motrice, pentru al treilea an la rand, dupa ce au castigat toate probele speciale.

Asa cum spuneam inainte de inceperea recunoasterilor, confirmarea prezentei noastre la startul acestui sezon din Campionatul National de Raliuri a venit doar cu cateva zile inainte de Tess Rally Brasov. Acest lucru ne-a motivat intr-un mod aparte si ne-am dorit sa obtinem un rezultat cat mai bun.” spunea Adi Raspopa la incheierea acestui raliu la care a luat startul cu sprijinul companiei Turbo Car Serv Brasov.

Ne asteptam ca de fiecare data ca vremea sa ne incurce sau sa ne ajute, in functie de alegerile de pneuri pe care le facem. Din nou s-a dovedit ca aceasta alegere nu este o loterie, iar noi am facut cele mai bune alegeri pe toate probele speciale de la Brasov, inclusiv in ziua de duminica, atunci cand am plecat pe pneuri de iarna si ne-am clasat pe pozitia a 5-a la general pe ambele probe, dupa ce anul trecut am ocupat locul al doilea si al treilea pe cele doua parcurgeri ale probei regina, Cheia.” explica Adi Raspopa eterna poveste a „loteriei pneurilor” de la Brasov.

Adi Raspopa@Tess Rally Bv 20116
credit foto : Dan Stefan & Catalin Oprea

Sunt foarte bucuros ca ne-am indeplinit obiectivele la acest raliu, un loc in primii zece la general si pozitia de lideri la 2 Roti Motrice. La jumatatea primei zile de concurs deja ne-am stabilit ca target unele echipaje precum cele conduse de Rares Tomita (Mitsubishi Lancer Evo 10), Manuel Mihalache (Mitsubishi Lancer Evo 9), Sorin Badea (Ford Fiesta R5) sau Zoltan Juhos (Ford Fiesta R5), pe care am reusit chiar sa-i si intrecem pe unele speciale. Sunt multumit de tempo-ul pe care l-am avut, pentru ca a fost ridicat si nu am fortat deloc, neavand nici macar un moment tensionat” a mai spus Adi Raspopa care, alaturi de Cosmin Diacu, s-a impus in clasamentul automobilelor cu 2 Roti Motrice si s-a clasat pe pozitia a 8-a in clasamentul general al Tess Rally 45 Pro-X Brasov.

Configuratia intrecerii din acest an, cu probe desfasurate sambata si duminica, nu a fost pe placul meu dar, in calitate de organizator, il inteleg perfect pe dl. Bela Stoica, argumentele si motivatia sa fiind solide. Sper ca pe viitor sa revina totusi la formatul consacrat. Din pacate noi nu ne vom putea bucura prea mult de sampania de la Brasov intrucat se apropie Raliul Sibiului iar rezultatul de la prima etapa ne obliga sa gasim bugetul necesar si pentru restul campionatului. Sper ca aceasta victorie sa ma incurajeze in discutiile cu potentialii parteneri.” a mai adaugat Adi Raspopa, fara insa a omite rezultatul fostului sau copilot, Catalin Grigoriu.Vreau sa-l felicit pe Catalin pentru prestatia sa de la acest prim raliu pe asfalt, unul deloc usor, unde s-a clasat pe locul secund in clasamentul debutantilor! Sunt mandru de evolutia sa, mai ales de rezultatul de pe superspeciala din centrul Brasovului! Sper sa o tina la fel in continuare!