La Tulcea a avut loc, în această seară, cea de-a V-a reprezentaţie din Turneul „Pianul călător”

La Tulcea a avut loc, în această seară, cea de-a V-a reprezentaţie din Turneul „Pianul călător”. „Romantic exclusiv Chopin” este propunerea muzicală cu care pianistul Horia Mihail a pornit la drum în acest an. Alegerea sa s-a dovedit inspirată, având în vedere reacţia publicului tulcean, a declarat muzicianul.

Horia Mihail: O întâlnire, aş putea spune, mai plăcută ca de obicei deoarece publicul a fost mai atent. Probabil şi din cauza repertoriului publicul din Moldova e altfel decât publicul din Ardeal, e altfel decât publicul din Regat sau din Dobrogea. Am observat lucrul ăsta de foarte mulţi ani. Nu aş putea spune că un public se comportă mai bine decât altul, ci doar diferit. Asta se întâmplă de fapt la scară mondială. În fiecare ţară întâlneşti altfel de reacţii.

Iniţiat de Radio România în urmă cu şase ani, turneul „Pianul călător” se dovedeşte a fi unul dintre proiectele culturale de succes pe plan naţional, lucru remarcat şi de preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, prezent la concertul de la Tulcea.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 martie