Aplicaţia care arată cine ne sună cu număr necunoscut

Se întâmplă des să primim apeluri de la numere necunoscute, însă acum este posibil să ştim de fiecare dată cine ne apelează, prin aplicaţia Truecaller. Truecaller este o aplicaţie care ne poate arăta cine ne sună cu număr necunoscut. Potrivit fondatorilor, ideea a apărut în urma unei dileme: cum procedăm dacă suntem într-o şedinţă şi ne sună cineva, însă nu cunoaştem numărul. „Dacă descarci aplicaţia Truecaller, nu trebuie să îţi mai faci griji cu privire la salvarea contactelor în lista de telefon, pentru că totul va fi disponibil online”, a declarat Alan Mamedi, co-fondatorul acestei aplicaţii.

„Dacă primeşti un apel de la un număr necunoscut, îţi vom arăta cine este persoana, iar dacă te sună un agent de vânzări îţi vom spune şi acest lucru”, a ţinut să precizeze Mamedi. Aplicaţia Truecaller foloseşte o bază de date în care sunt înregistrate peste 2 miliarde de persoane până la acest moment. Pe anumite telefoane, aplicaţia îţi va arăta numele persoanei care te apelează, chiar şi locul de unde provine, sau poate şi o poză. „Dacă primeşti un apel şi noi nu putem să detectăm persoana, atunci tu, ca utilizator, poţi să adaugi această informaţie”, a explicat Alan Mamedi modalitatea prin care utilizatorii pot ajuta la completarea informaţiilor.

„Câteodată, colaborăm cu furnizorii de date pentru a completa informaţiile lipsă”, a susţinut co-fondatorul aplicaţiei. În plus, aplicaţia Truecaller are şi alte beneficii. „Cunosc un caz din India în care o femeie a verificat şoferul taxiului cu care trebuia să se deplaseze, înainte de a se urca în maşină”, a adăugat Alan Mamedi.

www.independent.md – 13 aprilie