Asociaţia Română de Istoria Presei a înfiinţat o nouă filială în Serbia

Asociaţia Română de Istoria Presei (ARIP) a decis înfiinţarea celei de-a zecea filiale în Serbia, pe marginea Congresului internaţional de istorie a presei, ediţia a IX-a, cu.tema. “Tradiţii ale presei  ştiinţifice” care are loc la Timişoara, în perioada, 14-16 aprilie.
Filiala va fi condusă de domnul Costa Roşu, membru de onoare al Academiei Române, directorul onorific al Institutului de Cultură al Românilor din Voivodina.
ARIP are organizaţii în Bucureşti-Muntenia, Dobrogea, Oltenia, Banat, Ardeal, Bihor, Moldova, Basarabia, Bucovina.
Totodată, ARIP şi-a ales noua conducere, preşedintele acesteia devenind Cătălin Negoiţă, lector universitar doctor la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi.
Congresul internaţional de istorie a presei reuneşte peste 70 de academicieni, jurnalişti, profesori şi cercetători şi este dedicat în acest an unei importante aniversări a culturii noastre naţionale: 150 de ani de la înfiinţarea Academiei Române şi 65 de ani de la înfiinţarea filialei bănăţene a Academiei.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Română de Istoria Presei în colaborare cu Academia Română – Filiala Timişoara, de Institutul de Studii Bănăţene “Titu Maiorescu”, de Societatea Enciclopedică a Banatului şi de Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina (Serbia).

RADOR (16 aprilie)