Rusia este convinsă că desfăşurarea sistemului de apărare antirachetă reprezintă într-adevăr o ameninţare la adresa securităţii sale

Rusia consideră în continuare că desfăşuarea scutului antirachetă al NATO în Europa reprezintă o ameninţare la adresa sa. Prima reacţie a Moscovei, după inagurarea bazei din România, de la Deveselu, a venit de la purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, după cum relatează corespondentul Radio România Actualităţi, Alexandru Beleavschi.

Corespondenţă din Moscova – Reporter: Alexandru Beleavschi – Toate instituţiile care răspund de asigurarea apărării şi securităţii naţionale ale Rusiei sunt perfect avizate de aceste planuri şi i-au măsuri pentru asigurarea nivelului necesar de securitate – a spus oficialul de la Kremlin, fără a detalia. Preşedintele Putin – a adăugat Dmitri Peskov – şi-a pus în repetate rânduri întrebarea, împotriva cui lucrează sau va lucra acest sistem? Iniţial – a precizat purătorul de cuvânt al liderului rus – desfăşuarea scutului antirachetă a fost pe larg explicată în declaraţii la summiturile NATO, cât şi în cele ale oficialilor americani şi europeni, prin ameninţările potenţiale cu rachete din partea Iranului. Se ştie, că, acum, în situaţia legată de Iran s-au schimbat radical, asfel încât întrebarea pusă de preşedintele Putin rămâne de actualitate – a declarat Peskov. Rusia – a subliniat Dmitri Peskov – este convinsă că desfăşurarea sistemului de apărare antirachetă reprezintă într-adevăr o ameninţare la adresa securităţii sale.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 mai