Competitie internationala studenteasca in domeniul ingineriei autovehiculelor KLC 2016

Societatea Inginerilor de Automobile din România – SIAR organizează în colaborare cu Universitatea din Pitești și beneficiind de suportul financiar al Grupului Renault Romania competiția internațională studențească  „Kart Low Cost 2016”.

            Vineri, 13 Mai 2016, începând cu ora 09.00, pe circuitul din cadrul Complexului AMCKART București-Tunari, se vor întrece în cadrul celei de a șasea ediții a competiției KLC, echipele constituite din studenți din Romania – Universitatea din Pitești (două karturi termice și un kart electric), Universitatea din Craiova (1 kart termic), Universitatea Politehnica din București (1 kart termic) și din Franța – Institut Supérieur de l’Automobile et des Transports de Nevers (două karturi termice și un kart electric).

            Obiectivul acestei competiții este dezvoltarea de către echipele de studenți a unor karturi „low cost”, asigurând astfel acumularea de competențe profesionale în domeniul ingineriei autovehiculelor. Karturile, concepute, realizate și pilotate de studenți, vor parcurge probe de evaluare tehnică și dinamică. Se vor evalua atât soluțiile tehnice, cât și performanțele obținute.

            Competiția se alătură altor acțiuni ale SIAR de promovare a ingineriei autovehiculelor în rândul studenților din România și Republica Moldova, dintre care se evidențiază Concursul național studențesc de inginerie a autovehiculelor „Prof. ing. Constantin Ghiulai” – la a treia ediție în 2016. La ediția din 2015 a acestui concurs, care a avut loc în timpul Congresului European de Automobile EAEC-ESFA 2015 organizat de SIAR la Universitatea Politehnica din București – au participat 35 studenții reprezentând nouă universități. Faza națională a concursului din 2016 va avea loc în perioada 25-27 octombrie la Universitatea Transilvania din Brașov, pe durata Congresului Internațional de Inginerie a Autovehiculelor CONAT 2016 – organizat de către SIAR împreună cu SAE Internațional (SUA) și Universitatea Transilvania din Brașov, sub patronajul Federației Internaționale a Societăților Inginerilor de Automobile – FISITA.

sursa: SIAR – Societatea Inginerilor de Automobile din România