Alimentele pe care le consumăm zilnic influenţează atât aspectul exterior, cât şi încrederea în sine. Mulţi dintre conservanţii adăugaţi alimentelor cauzează daune ireversibile asupra sănătății noastre.
Acizii graşi trans – cea mai mare cantitate de grăsimi nesaturate se găseşte în cartofii prăjiți, floricelele de porumb, dulciuri, chips-uri, biscuiţi, margarină şi altele. Consumul lor provoacă obezitate şi boli cardiovasculare. Oamenii de ştiinţă susţin că îmbătrânirea este o boală inflamatorie cronică, astfel încât persoanele care exagerează cu acest tip de alimente par mai bătrâne decât sunt în realitate.
Băuturile carbogazoase – Consumul excesiv poate provoca boli ale ficatului şi insuficienţă cardiacă, precum şi apariţia cariilor. Potrivit cercetătorilor, cantităţi exagerate din aceste băuturi pot provoca o piele ternă și îmbătrânire. Experţii recomandă înlocuirea dulciurilor cu ciocolata neagră, bogată în cacao şi a zahărului cu mierea.
Consumul de sare – În loc de sare, este mult mai indicată adăugarea altor condimente în mâncăruri, evitându-se astfel pericolul de îmbătrânire.
Carnea procesată – Salamul, cârnații, șunca, slănina conțin o mulțime de conservanți, care cauzează probleme ale pielii și provocă o mulțime de procese inflamatorii în organism. Utilizarea lor excesivă încetinește producția de colagen în organism, iar atunci când aceasta este insuficientă, pielea îmbătrâneşte. Experţii recomandă creşterea consumului de pește.
Alcoolul – Consumul său excesiv provoacă acnee, dermatită și riduri.
www.dnesplus.bg – 25 mai
Daniela Dumitru