Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a primit distincţia de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare din partea ambasadorului Franţei

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul, i-a conferit ieri procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, însemnele de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare. Potrivit reporterului nostru, Mădălina Verman, diplomatul francez a apreciat că DNA se bucură de o mare popularitate, iar renumele său depăşeşte frontierele României, devenind un model de urmat la nivel european. Laura Codruţa Kovesi a dedicat distincţia familiei sale şi tuturor colegilor, şi a subliniat că lupta cu corupţia face parte din păstrarea şi din apărarea statului de drept.

Laura Codruţa Kovesi: Sunt mândră că sunt înconjurată de oameni curajoşi, activi, de oameni care doresc să schimbe România, doresc să trăiască într-o ţară fără corupţie, de oameni care ştiu că legea se aplică în mod egal, care nu s-au lăsat intimidaţi de persoane cu averi impresionante sau de persoane care au deţinut funcţii importante în stat. Această distincţie recompensează şi lupta pentru păstrarea şi pentru consolidarea statului de drept. Vom continua acest drum în măsura în care stabilitatea instituţională şi competenţele investigative ale DNA vor fi păstrate.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 iunie