Preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, a cărui agendă va fi dominată de rezultatul referendumului din Marea Britanie. Şeful statului va transmite un mesaj de unitate şi solidaritate în Europa. În acelaşi timp, preşedintele Klaus Iohannis va sublinia că România rămâne ataşată proiectului european şi pledează pentru consolidarea acestuia:
Klaus Iohannis: Trebuie să redefinim proiectul european, trebuie să-l facem mai bun, mai uşor de înţeles pentru cetăţeanul de rând, mai performant. Aceleaşi lucruri sunt valabile pentru România. Pot să-i asigur pe români că această criză numită Brexit are în ea oportunităţi importante pentru România şi împreună toată clasa politică vom avea grijă ca România şi Uniunea Europeană să iasă întărite din această criză.
Realizator: Cei 28 de şefi de stat şi de guvern vor analiza la Consiliul European implicaţiile referendumului britanic şi vor discuta despre aplicarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care Marea Britanie poate cere să părăsească spaţiul comunitar.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 iunie