Vernisajul expoziţiei internaţionale „Inter-Art 20 de ani‟ la Biblioteca Națională

Vernisajul, care va avea loc la Biblioteca Naţională miercuri, 29 iunie, de la ora 18.00, este dedicat aniversării a 20 de ani de activitate a Fundaţiei Inter-Art din Aiud. Expoziţia de artă contemporană cuprinde lucrările a 130 de artişti din 80 de ţări de pe toate continentele lumii. Toate aceste lucrări vor fi expuse la Bucureşti, la Biblioteca Naţională.

Evenimentul este organizat de Fundaţia „Inter-Art” Aiud, Institutul Cultural Român, Biblioteca Națională a României, Primăria – Consiliul Local Aiud şi Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud.

Fundaţia „Inter-Art” din Aiud a  fost concepută în 1996 în vederea  bunei organizări a Taberei Internaţionale de Artă Plastică „INTER-ART” Aiud. Tabăra are deja o tradiţie de 20 ani, timp în care au participat peste 300 de artişti din 60 de ţări. Este cotată ca una din cele mai importante tabere de creaţie din Europa de Est.

Fundaţia „INTER-ART” şi-a diversificat activităţile organizând şi alte proiecte: Tabăra Internaţională de Creaţie pentru Tineret, Bienala Intercontinentală de Grafică Mică „INTER-ART”, Tabăra Internaţională de Artă Plastică „PRISON ART”, Tabăra Internaţională de Grafică „WINE ART” şi este coorganizator la Festivalul International de Umor – Aiud şi Festivalul Internaţional de Fotografie şi Filme Scurte „AIUD-ART”.

Obiectivul acestui proiect este realizarea unei expoziţii internaţionale cuprinzând o vastă colecţie de artă contemporană: pictură, grafică, fotografie, sculptură provenind din 80 de ţări, o sinteză a colecţiei ca rezultat al numeroaselor proiecte derulate timp de 20 de ani.

Expoziţia va continua un şir lung de manifestări organizate la Cluj Napoca, Bucureşti, Gyomaendrod (Ungaria), Istanbul (Turcia), Bombay (India), Cairo (Egipt), Rabat (Maroc), Viena (Austria), Vichy (Franţa), Washington D.C. (S.U.A.), New York (SUA), Kutztown (SUA), Petion Ville (Haiti), Sasaran (Malaysia)  – unde au fost prezentaţi artişti plastici cu cotă internaţională care au participat la proiectele INTER-ART de la Aiud.

În septembrie 2013, fundaţia a realizat un mail-art reprezentând 322 de artişti din 110 ţări la sediul ONU din New York. Fundaţia Inter-Art a expus şi la Parlamentul European de la Bruxelles, după care au urmat două evenimente dedicate aniversării a 60 de ani de când Romania este stat membru al Naţiunilor Unite.

Ma multe detalii: www.inter-art.ro/biblioteca2016

Contact media: Direcția Comunicare și IT, biroul.presa@icr.ro, 031 7100 678