Gimnasta Cătălina Ponor a primit drapelul României, pe care îl va purta la ceremonia de deschidere a Olimpiadei de la Rio

Gimnasta Cătălina Ponor – triplă campioană olimpică la Atena, în 2004, şi câştigătoare a altor două medalii la Locurile de la Londra, în 2012 (un argint şi un bronz) – a primit în această seară de la preşedintele Klaus Iohannis drapelul României, pe care îl va purta la ceremonia de deschidere a Olimpiadei de la Rio. Întreaga echipă a ţării noastre a fost invitată la Palatul Cotroceni de şeful statului. Acesta le-a spus reprezentanţilor noştri că este cel mai mare suporter al lor şi că întreaga ţară le este alături.
Klaus Iohannis: Sunteţi cei mai buni, iar eu vă încurajez să arătaţi asta. Fiţi voi înşivă! Trăiţi-vă visul la Rio! Şi nu uitaţi niciun moment că milioane de români vă susţin de acasă! Sper că şi ediţia din acest an va rămâne atât pentru voi, cât şi pentru istoria sportului românesc o experienţă memorabilă. Îndrăzniţi să scrieţi istorie!
Realizator: Societatea românească are nevoie de o nouă viziune asupra sportului, pentru că nu există societate puternică şi prosperă fără sport de performanţă – a afirmat preşedintele. Extinderea programelor sportive în şcoli este o urgenţă – a mai spus Klaus Iohannis -, dacă vrem să fim cu adevărat competitivi între statele lumii şi, mai ales, dacă ţinem să avem o naţiune de oameni sănătoşi.