În cazul renunţării la călătoria în Turcia, sumele achitate pentru serviciile turistice nu mai pot fi returnate

Românii care au achiziţionat bilete prin agenţii de turism pentru a-şi petrece vacanţa în Turcia nu vor putea să ceară banii înapoi, în cazul în care renunţă la călătorie. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism spune că situaţia actuală din Turcia nu poate fi considerată forţă majoră, astfel că, pentru retrageri, agenţia trebuie să aplice clauza corespunzătoare din contractul încheiat cu fiecare turist. Şi Autoritatea Naţională de Turism (ANT) susţine că, potrivit informărilor oficiale, instituirea stării de urgenţă în Turcia nu restricţionează libertatea de circulaţie a populaţiei sau a turiştilor.

Anca Nedea, preşedinte al ANT: Starea de urgenţă nu va afecta în niciun fel desfăşurarea turismului. Nu există garanţii, dar vreau să spun că aceste garanţii nu pot fi oferite nicăieri în lume.

Realizator: În aceste condiţii, în cazul renunţării la călătoria în Turcia, sumele achitate pentru serviciile turistice nu mai pot fi returnate – explică Remus Vişan, manager al unei agenţii de turism on-line

Remus Vişan: Noi, ca agenţii din România, în momentul în care încasăm bani de la turiştii noştri, îi achităm imediat la partenerii din Turcia şi noi nu vom recupera aceşti bani. Deci, nu avem cum să-i dăm înapoi.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 iulie