910 mii de euro au fost strânşi pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi – Cuminţenia Pământului

910 mii de euro au fost strânşi, până în acest moment, în cadrul campaniei de subscripţie publică pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia Pământului”. Ministrul culturii, Corina Şuteu, a mai afirmat, astăzi, că 200 de mii de persoane au donat, iar procesul s-a accelerat în ultima perioadă. 11 milioane de euro au cerut proprietarii sculpturii, din care 5 milioane vor fi achitate de statul român, iar restul de bani ar trebui să fie colectaţi din donaţii până la 20 septembrie. Ministrul Corina Şuteu spune că este puţin probabil ca până atunci să se ajungă la suma necesară şi, în aceste condiţii, se va anunţa, la sfârşitul lunii, dacă perioada va fi prelungită.

Corina Şuteu: Ne gândim la acest după, adică după perioada deja stabilită, cum anume vedem /…/ şi deocamdată studiem mai multe posibilităţi, cum mai lăsăm timp celor care nu au avut încă posibilitatea să-şi formeze cu adevărat o opinie, să se hotărască într-o anumită direcţie. E o întrebare pe care, într-adevăr, ne-o punem în acest moment, pentru că suntem încurajaţi de asta prin cantitatea celor care au reacţionat pozitiv.

Realizator: Cei care doresc să doneze pentru „Cuminţenia Pamântului” o pot face şi printr-un mesaj scris la numarul 8833, precizează redactorul RRA, Daniela Mănuţă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 septembrie