Agenţia Naţională pentru Administrarea Bunurilor Indisponibilizate va deveni funcţională până la sfârşitul mandatului Guvernului Cioloş

Agenţia Naţională pentru Administrarea Bunurilor Indisponibilizate va deveni funcţională până la sfârşitul mandatului acestui executiv, a promis ieri premierul Dacian Cioloş, la o Conferinţă Europeană a Oficiilor de Recuperare a Creanţelor, organizată la Bucureşti. Premierul a mai spus că actul de justitie este incomplet dacă nu sunt recuperate prejudiciile, iar un raport preliminar arată că valoarea bunurilor şi a banilor obţinuţi prin infracţiuni, dovedite deja în instanţă, a ajuns la un nivel foarte mare:
Dacian Cioloş: „Este vorba, în România, de peste jumătate de miliard de euro, bani sau bunuri în această valoare, care trebuiesc readuse la bugetul de stat. Am decis ca fondurile, resursele pe care le recuperăm prin această agenţie, să mergă înspre educaţie, să meargă înspre sănătate, să meargă înspre proiecte sociale”.
Nu toate statele europene au o agenţie de recuperarea a bunurilor provenite din furt, dar o directivă recentă a Comisiei va impune crearea unei astfel de instituţii în toate ţările membre.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 octombrie)