Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor vor declanşa procedurile de demitere a conducerii ASF

Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor vor declanşa procedurile de demitere a conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară nemulţumite de situaţia creată în urma stabilirii tarifelor maximale pentru poliţele RCA. Audiat de parlamentari, preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a respins toate acuzaţiile aduse. Reporter: Petruţa Dinu.

-: Domnul Negriţoiu a făcut tot ce a putut. Din păcate a putut puţin sau nu a putut cât trebuie. Astăzi, toată lumea este nemulţumită în domeniul asigurărilor, toţi actorii, şi în paralel cu demersul pentru o nouă conducere va trebui ca şi parlament să ne angajăm şi la amendarea Ordonanţei care este pe traseu, privind RCA, sau cu un text nou de lege care să răspundă cât mai mult în piaţă.

Reporter: Şi deputatul PNL, Andreea Paul a susţinut demiterea preşedintelui ASF.

Andreea Paul: Parlamentări din toate partidele politice, la Comisia reunită de buget finanţe şi în transport i-am cerut explicit. Acest lucru nu s-a întâmplat şi ne-a şi anunţat că nu-şi va da demisia de onoare. Şi-a ţinut cuvântul, într-adevăr nu şi-a dat demisia, şi atunci vă propun să declanşăm procedura parlamentară de demitere a preşedintelui ASF.

Reporter: Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a explicat în cadrul audierilor că nu îşi asumă învinuirile aduse de parlamentari.

Mişu Negriţoiu: Nu există soluţii miracol şi dacă nu aş fi eu sau ar fi altcineva tot trebuie trecut prin asta. Mi-am închipuit că probabil vin la o execuţie publică, dar până la urmă eu nu am făcut nimic ce nu trebuia făcut. Aveţi atât raportul nostru de activitate, aveţi atât raportul evoluţiei de piaţă, pe astea trebuie să ne judecaţi şi faţă de astea trebuie să vă pronunţaţi.

Reporter: Audierea conducerii ASF de către deputaţi a avut loc la solicitarea parlamentarilor PSD care consideră că tarifele maximale pentru poliţele RCA stabilite de ASF, aruncă povara asupra persoanelor fizice deţinătoare de vehicule mici.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 octombrie