Autobuze, troleibuze şi tramvaie noi pentru Primăria capitalei

Consilierii generali ai capitalei au aprobat astăzi cumpărarea a 600 de autobuze, troleibuze şi tramvaie noi. Achiziţionarea lor se va derula pe parcursul a 4 ani. Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că dotarea RATB cu aceste noi mijloace de transport este un prim pas pentru fluidizarea circulaţiei din capitală, alături de înfiinţarea benzilor unice şi a parcărilor de la intrarea în Bucureşti şi din jurul staţiilor de metrou.
Gabriela Firea: „Cu toţii suntem de acord cu faptul că parcul auto al RATB este unul îmbătrânit, este unul depăşit ca uzură şi morală şi fizică. Achiziţia pe care o vom face în următoarea perioadă înseamnă un prim pas, nu înseamnă în totalitate rezolvarea problemei. Transportul public în comun este o alternativă viabilă de luat în seamă de către cetăţeni, bineînţeles fiind una dintre primele măsuri pentru combaterea traficului sufocant din capitală, dar nu singura.”
Tot astăzi, consilieri generali ai capitalei au aprobat asocierea Primăriei Bucureşti cu organizaţia Parcul Natural Văcăreşti în vederea depunerii proiectului tehnic care să permită administrarea în comun a acestei arii protejate, ne-a transmis reporterul nostru Atena Teognoste./mdudea/schelaru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 decembrie)