ANUNT

          Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanta si Protoieria Medgidia  organizeaza  miercuri 15.02.2017, intre orele 08.30- 13.30, o actiune de donare de sange.

          Sunt asteptate toate persoanele sanatoase din localitatea Medgidia si localitatile  invecinate  care  doresc sa  ii  ajute pe pacientii care au nevoie de tratament transfuzional.

    Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani ( pentru prima donare 18-60 de ani in functie de evaluarea medicala)cu greutatea peste 50kg (in functie de inaltime ,constitutie,care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza,sifilis,malarie,infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.

         Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta  cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.

        Cu  3  zile  inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

        In  ziua donarii se recomanda un mic dejun usor si minim 500 ml lichide.

        Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:

         -7 tichete de masa pentru produse alimentare;

         -o zi libera la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, scutire de la frecventa in ziua donarii in cazul elevilor, studentilor si militarilor;

        -decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange;.

     Va asteptam miercuri 15.02.2017 la   Protoieria Medgidia, str Radu Negru nr 16 (Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel ) cu un act de identitate valabil, intre orele 08.30-13.30.

                       

Sangele este  un dar ce nu poate fi inlocuit!

Este nevoie  de  mai  multi donatori!

Cheama-ti si prietenii!

Multumim anticipat celor care vor contribui  la salvarea  de  vieti omenesti!

Director CRTS Constanta

Dr. Geandan Memet

Pentru a confirma prezența și informatii suplimentare vă rugăm să contactați:

Pr. Ph. Romaniuc Constantin-0767989966