Radiourile publice schimbă comunitatea, iar comunitatea poate schimba modul de interacţiune cu radioul public regional

Radiourile publice schimbă comunitatea, iar comunitatea poate schimba modul de interacţiune cu radioul public regional – aceasta este tema principală a seminarului organizat la Bucureşti de Uniunea Europeană de Radio – EBU și Radio România. Reprezentanți din 14 țări dezbat, joi și vineri, subiecte legate de cercetarea audienței, impactul rețelelor de socializare, digitalizarea și adaptarea programelor la cerințele publicului din zona de acoperire.
Ovidiu Miculescu, președinte director general Radio România, Graham Dixon – directorul Departamentului Radio EBU, și Laurent Marceau, coordonatorul
seminarului, îi invită pe participanți să găsească răspunsuri la câteva dintre provocările pieței media regionale actuale, în contextul noilor dezvoltări tehnologice și a schimbării obiceiurilor de consum media.
Implicarea Rețelei Studiourilor Regionale din țara noastră în găzduirea și organizarea acestui eveniment de importanță europeană reprezintă o recunoaștere a rolului și importanței Radio România în peisajul media național și internațional.
Ultima zi a seminarului va aduce în discuție programele pentru minorități la posturile regionale și o discuție despre modul de colaborare al radiourilor regionale din Europa./mtanase/denisse