Actorul Alain Delon şi-a anunţat retragerea din viața artistică

Cunoscutul actor și producător francez, câștigător al Premiului César, Alain Delon, şi-a anunţat retragerea din viața artistică. Născut pe 8 noiembrie 1935, actorul de origine franceză a precizat că are programate pentru toamna aceasta filmările la ultimul său film din cariera sa artistică, relatează publicaţia „Le Parisien”.
«Acesta va fi ultimul meu film, eu sunt ca un pugilist care nu mai doreşte să participe la o luptă inutilă… nu-mi doresc să joc într-un film inutil», a declarat Delon, în timpul ceremoniei de la Festivalul Internaţional de Film Poliţist de la Liege, Belgia. Potrivit actorului francez, în vârstă de 81 de ani, partenera sa din ultimul film din cariera sa actoricească va fi actriţa Juliette Binoche, chiar dacă iniţial se preconiza ca în această peliculă să interpreteze rolul principal feminin Sophie Marceau.
«Juliette este o actriţă extraordinară de care îmi place foarte mult. Scenariul filmului va fi consacrat unei poveşti de dragoste dintre un bărbat de vârsta mea şi o femeie în vârstă de 50 de ani», a subliniat Alain Delon. Ultimul film în care actorul Alain Delon a interpretat un rol principal datează din anul 2008. Acesta l-a interpretat pe Iulius Cezar în pelicula  „Asterix la Jocurile Olimpice”./vdraguta

(www.russian.rt.com – 6 mai)