Primăria Capitalei deschide sezonul veseliei și distracției de Ziua Internațională a Copilului

Pe 1 iunie, Primăria Municipiului București, prin ARCUB, celebreză Ziua Internațională a Copilului alături de micii bucureșteni, în Parcul Cișmigiu și în cartierele orașului. Ajuns la ediția cu numărul 16, Cișmigiul Copiilor, sărbătoarea jocului și a bucuriei ce reunește anual peste 8.000 de participanți, se va desfășura între orele 11:00 și 21:00, în Parcul Cișmigiu. Aleile parcului vor fi transformate pentru o zi într-un spațiu al distracției, cu provocări creative și ore întregi de amuzament, atât pentru copii, cât și pentru adulții care îi vor însoți.

În premieră, evenimentului i se va alătura în acest an Caravana Gașca Zurli, cea mai iubită trupă pentru copii din România. Gașca Zurli călătorește cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului în tot Bucureștiul într-o singură zi, la bordul camionului multicolor care răspândește muzică și veselie. Trupa de artiști va susține câte un spectacol în fiecare sector al Capitalei.

Afis Caravana Gasca Zurli 1 iunieTRASEUL CARAVANEI

Caravana Gașca Zurli va porni din Piața Universității (din fața TNB) la ora 10:00 și va opri pentru reprezentații în următoarele puncte:

Sector 1- Parcul Floreasca, ora 10.30 (Bdul Mircea Eliade)

Sector 2 – Parcul Național, ora 11.40 (Strada Maior Ion Coravu)

Sector 3 – Parcul IOR, ora 12.50 (Strada Lotrioara)

Sector 4 – Parcul Carol, ora 14.00 (Piața Libertății)

Sector 5 – Parcul Sebastian, ora 15.10 (Strada Moțoc)

Sector 6 – Parcul Crângași, ora 16.20 (Calea Crângași)

Cișmigiul Copiilor, manifestarea așteptată de toți micuții din Capitală, va aduce în mijlocul orașului aceeași atmosferă ruptă din poveștile copilăriei, cu spectacole de dans, concerte susținute de corurile de copii și atracții interactive. Copiii vor avea parte de ore întregi de distracție și veselie în natură, cu jocuri, piese de teatru și reprize de face painting.

Show-ul de pe scena din centrul Parcului Cișmigiu va fi prezentat de cunoscuții realizatori TV Răzvan Simion și Dani Oțil. Aici vor avea loc reprezentații de dans, recitaluri corale și concerte ale celor mai îndrăgite formații pentru copii. Dintre grupurile artistice prezente, amintim: grupul DoReMi, cu un spectacol de dans și momente artistice vocale, Corul de copii Allegretto, cu o tradițe de peste 40 de ani și cu numeroase participări peste hotare și Corul de copii Radio, înființat în 1945 și distins cu titlul de ambasador cultural al Uniunii Europene. De asemenea, vor mai evolua Grupul vocal Melodia, cu un repertoriu românesc și internațional, dansatorii de la școala Show Dance Art, cunoscuți publicului din aparițiile TV și grupul vocal Sunetul Muzicii, cu soliști de canto laureați în cadrul a numeroase festivaluri naționale.

Ziua de distracție se va încheia cu trei dintre cele mai în vogă nume ale momentului în muzica românească: Formația The Motans, precum și solistele Alina Eremia și Nicole Cherry.

Marionetele și actorii independeți le dau întâlnire tuturor copiilor La Cetate, cu spectacole de teatru, reprize de dans și jocuri antrenante. Printre multe alte reprezentații se remarcă spectacolul “Rapunzel”, pus în scenă de Asociația CREAS, care transpune în teatru de păpuși cunoscutul basm al fraților Grimm. “Ursul păcălit de vulpe” va prinde viață datorită artiștilor din trupa de teatru Mirciolino, iar concertul muzical pop-rock al marionetelor companiei de teatru Pur Anima promite să amuze întreaga asistență. Compania de Teatru Interactiv îi incheamă pe micuții din public în lumea fascinantă a creaturilor marine, iar Trupa de teatru Mușchetarii va spune povestea lui Pinocchio și a aventurilor care l-au făcut iubit în lumea întreagă. Trupa de teatru MagicArt aduce în Cișmigiu broscuțele Georgică și Matilda, într-un spectacol despre proverbe și înțelepciunea populară.

Cișmigiul Copiilor le va oferi celor mici ocazia de a-și exersa abilitățile și de a învăța lucruri noi, într-o atmosferă ludică. Pe aleile parcului, copiii vor descoperi ateliere precum cele de origami, arta actorului, pictură, fun science, reciclare creativă și păpuși de mână, percuție, tobe africane, precum și atelierul de pantomimă.

Maeștrii de la Cortul Magic vor încânta publicul curios cu numerele lor captivante. Vor evolua, începând cu ora 15:00, nume cunoscute precum Teo Magic Show, Ștefania Bănică, Emil Drăgan sau Magi Tot. Celebrul iluzionist Rothini va încheia seara de magie cu trucurile sale ce țin asistența cu sufletul la gură.

După o repriză sănătoasă de amuzament, alături de caricaturiștii și portretiștii de pe Podul Artelor, micuții invitați la eveniment își vor exersa talentul artistic pe Aleea Desenului. Corabia Piraților este locul de unde copiii vor pleca acasă cu figurinele din baloane modelabile, iar jocurile gonflabile din Pajiștea Jocurilor așteaptă doar să fie descoperite.

Ferma Animalelor îi va transpune pe toți copiii în lumea de poveste al vacanțelor la bunici, în timp ce pasionații de face painting și instantanee foto se vor reuni la Foișor. Cei mai talentați dintre micuții melomani vor putea participa la sesiuni de karaoke, organizate la intrarea principală în parc.

Vă invităm să celebrați sosirea verii, împreună cu cei mici, în cadrul unui eveniment ce dă identitate Bucureștiului.

Parteneri media: MAGIC FM, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Mami, Draga mea pentru copii, orasulm.eu, inoras.ro, goingout.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, clopotel.ro, copilul.ro, melc-codobelc.ro.

Urmăriți-ne pe:     

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

 Persoană de contact (presă):

Raluca Coman — Specialist Marketing & PR

0733116023 | raluca.coman@arcub.ro