Domnul Secretar de Stat Tullio Ferrante a vizitat centrala nucleară de la Cernavodă

Comunicat de presă – Ambasada Italiei la București 

După ceremonia de inaugurare a podului de la Brăila, domnul secretar de stat de la Ministerul Infrastructurii și Transporturilor, deputat Tullio Ferrante, însoțit de Ambasadorul Italiei la București Alfredo Durante Mangoni, și-a continuat vizita în România la centrala nucleară de la Cernavodă (judeţul Constanţa), administrată de Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN).

Aici Ansaldo Nucleare (Grupul Ansaldo Energia), prezent în România de peste 40 de ani, a participat la proiectarea, gestionarea, construcția și punerea în funcțiune a Unităților 1 și 2 ale centralei. Cele două unități, cu o capacitate de 706 MW fiecare, contribuie la producerea a aproximativ 20% din necesarul de energie electrică al României. Pentru aceste instalaţii, compania italiană a desfășurat și continuă să desfășoare activități de asistență în exploatarea, întreținerea și furnizarea pieselor de schimb.

De asemenea, Ansaldo Nucleare se implică activ în activități de inginerie și în curând și în aprovizionarea cu componente și conducerea lucrărilor pentru prelungirea cu încă 30 de ani a funcționării Unității 1 și se pregătește să participe la finalizarea celor două noi reactoare ale aceeași centrale de la Cernavodă (Unitățile 3 și 4).

RADOR – 7 iulie