O echipă internaţională de oameni de ştiinţă din Danemarca, Statele Unite și Canada a constatat că un consum moderat de ciocolată reduce riscul de boli cardiovasculare grave, cum ar fi aritmia (bătăi rapide ale inimii), informează revista ştiinţifică „Heart”. Echipa de cercetători a analizat rezultatele unui studiu, la care au participat 55.000 de danezi. Ei au răspuns la anumite întrebări, legate de cât de des și cât de multă ciocolată includ în dieta lor. Apoi, cercetătorii au comparat datele cu istoricul medical al participanților la experiment. S-a dovedit că un consum moderat de ciocolată cu lapte şi de ciocolată neagră reduce semnificativ riscul de aritmie. Această boală afectează milioane de oameni din întreaga lume. Printre femeile care consumă în mod regulat 30 de grame de ciocolată o dată pe săptămână, riscul acestei boli a scăzut cu 21%. La bărbați, acest procent este chiar mai mare – 23%./ddaniela
www.dariknews.bg – 26 mai