Vizita la Madrid a ministrului Andreea Păstârnac

România se poate inspira din modelul spaniol privind combaterea violenţei domestice, a spus astăzi ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac. La finalul unei vizite oficiale în Spania, ministrul Andreea Păstârnac a declarat pentru Radio România că a avut pe agenda vizitei şi discuţii cu reprezentanţii Ministerului de Interne de la Madrid:
Andreea Păstârnac: „Am discutat în cadrul unităţii speciale de combatere a violenţei domestice despre modalităţi de cooperare în toată diaspora românească, de extindere a acestor bune practici, pentru că vedem cum în Spania victimele violenţei domestice rămân practic în mediul familial şi cei care sunt îndepărtaţi sunt agresorii, vedem că se acordă un sprijin deosebit minorilor. Modelul spaniol este foarte interesant şi într-adevăr atenţia acordată minorilor poate să reprezinte un reper pentru cooperarea noastră”.
Potrivit corespondentei noastre, Anamaria Damian, ministrul Andreea Pastârnac a mai precizat că mulţi români din Spania s-au reintegrat pe piaţa muncii, după criză, prin recalificare. Astfel, rata şomajului în rândul comunităţii este sub media pe ţară./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 iunie)