Propuneri de călătorie: Rusia

Vara a venit, iar noi ne gândim tot mai des la concediu. Dacă unii s-au hotărât deja unde să-și petreacă vacanța, alții încă se mai gândesc unde să meargă. Pentru cei indeciși, ne-am hotărât să venim cu câteva idei. Propunerea noastră de astăzi este Rusia, mai exact orașul Sankt Petersburg.
Capitala culturală a Rusiei a atras întotdeauna o mulțime de turiști din întreaga lume. Puține orașe se pot lăuda cu o astfel de istorie bogată și cu un număr atât de mare de obiective turistice. La Sankt Petersburg a fost hotărâtă soarta întregii țări, aici au trăit mari scriitori și poeți, renumiți artiști și compozitori, dansatori, muzicieni și actori.
Cei care au fost deja aici spun despre Sankt Petersburg că este un oraș magic, capabil să cucerească inima oricui chiar de la prima vedere. Orașul Sankt  Petersburg poate fi admirat făcând o plimbare atât  pe jos, cât și cu faimoasele vaporașe sau ambarcațiuni turistice, care oferă o cu totul altă imagine a orașului. Iar vestitele poduri din Sankt Petersburg  nu sunt doar simple structuri construite peste râu pentru trecerea pietonilor, ci sunt și adevărate atracții turistice, orașul de pe Neva fiind numit, uneori, și „Muzeu al podurilor sub cerul liber”.

La Sankt Petersburg există, de asemenea, numeroase sculpturi ce reprezinta lei. În filmul „Incredibilele aventuri ale unor italieni in Rusia”, unul din eroii acestuia, care și-a pierdut speranța de a mai găsi comoara căutată, spunea despre acest oraș că aici există mai mulți lei decât locuitori.

O alta atracție turistică a orașului Sankt Petersburg este Catedrala Mântuitorului Însângerat, care amintește de Catedrala Sfântul Vasile Blajenîi din Moscova, construită în cinstea  Împăratului (Țarului) Alexandru al II-lea. Interiorul catedralei este un veritabil muzeu de mozaicuri și picturi murale.
Iar renumitele „Nopți albe” din Sankt Petersburg, care încep la sfârșitul lunii mai și țin până la la mijlocul lunii iulie, sunt acele seri prelungite, fenomen care se explică prin faptul că orașul se află în apropierea Cercului Polar. În această perioadă a anului, orașul găzduiește o serie de festivaluri și concerte, care iau startul odată cu celebrarea Zilei orașului (la 27 mai).
Muzeele din Sankt Petersburg sunt unice și constituie o oportunitate deosebită de a afla istoria Rusiei în cele mai mici detalii. Sankt Petersburg sau „Orașul Artelor”, cum i se mai spune, atrage în special iubitorii de teatru și balet, dar și fanii tuturor tipurilor de arte. La Sankt Petersburg pot fi vizitate peste 70 de teatre, cele mai renumite fiind Teatrul Mariinsky și Teatrul Alexandrinsky.
sursa foto: www.adme.ru, www.travel.ru, www.pinterest.com
Svetlana Sîrbu, RADOR