La Sighişoara începe Festivalul Intercultural „Proetnica”

Cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Intercultural „Proetnica” începe astăzi la Sighişoara. Potrivit organizatorilor, evenimentul le oferă timp de patru zile reprezentanţilor minorităţilor naţionale o oportunitate de a împărtăşi obiceiurile lor şi de a se angaja activ în dialogul intercultural.

În Piaţa Cetăţii, pe scenă vor fi peste 50 de momente artistice susţinute de reprezentanţi ai comunităţilor etnice din România, care îşi vor prezenta costumele, muzica şi dansurile tradiţionale. În program mai sunt conferinţe despre protecţia minorităţilor, situaţia romilor în Europa, dialogul interconfesional şi convienţuirea interculturală.
Directorul executiv al Festivalului Intercultural „Proetnica”, Volker Reiter: Oferim minorităţilor naţionale o voce publică şi posibilitate de a se exprima, precum încercăm să promovăm dialogul intercultural. Aşadar, „Proetnica” este un festival care are în vizor întreaga societate românească.

Ansambluri artistice ale rutenilor, bulgarilor, macedonenilor, evreilor, albanezilor, grecilor şi ucrainenilor vor fi astăzi pe scena din Piaţa Cetăţii din Sighişoara./ovidiu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 august