Festivalul „George Enescu” continuă la București

La Bucureşti continuă Festivalul „George Enescu”, eveniment la care Radio România este coproducător. Despre programul celei de-a treia zile de festival ne vorbeşte redactorul nostru, Mihaela Helmis.
Reporter: Corul Academic Radio, pregătit de dirijorul Ciprian Țuțu, se alătură astă-seară celebrei Russian National Orchestra, pentru a interpreta poemul „Isis”, aranjamente Pascal Bentoiu, după schițele compozitorului George Enescu. Orchestra e dirijată de Mihail Pletnev, care ne invită la concert, vorbind despre una dintre creațiile lui Serghei Prokofiev.
Mihail Pletnev: Este, probabil, cea mai luminoasă lucrare a lui Prokofiev. A început să o scrie în 1917, un an tragic pentru Rusia, însă Prokofiev era departe de viața politică, așa că a scris una dintre cele mai optimiste lucrări. Muzica rusească este, în general, asociată cu nostalgia, cu tristețea, tragismul, iar concertul numărul trei nu are nimic din toate acestea. Este una dintre cele mai strălucitoare lucrări din întreg repertoriul muzical rusesc.
Reporter: În piața Festivalului „George Enescu”, în programul de seară sunt incluse trei ansambluri muzicale. De la ora 19:30 – ‘4 Strings Quartet’, cu piesă de Haydn și Puccini , apoi ‘The Enescu Project’, cu Octet pentru patru viori – două viole și două violoncele, de Mendelssohn, iar de la ora 21:00 ‘Symphactory Orchestra’, dirijor Bogdan Postolache, solistă Simina Croitoru va interpreta Anotimpurile lui Vivaldi, ca și simpla simfonie de Benjamin Britten.
Realizator: Concertele de la Ateneul Român şi de la Sala Palatului vor fi transmise pe frecvenţele Radio România Muzical şi Radio România Cultural./fdoman/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 septembrie)