Conferinţa PBI celebrează valorile comune

Întrunirea anuală a Public Broadcasting International (PBI) a conchis că, deşi putem fi diferiţi în calitate de servicii publice de difuziune, avem multe valori comune.
Evenimentul a fost găzduit de Radio România, din 11 în 13 septembrie, şi a fost precedat de conferinţa Media2020 care le-a dat serviciilor audiovizuale din Europa şi din Asia-Pacific şansa de a face schimb de idei şi de experienţe.
Ambele manifestări au permis directorilor serviciilor publice de media (PSM), analiştilor şi experţilor de pe tot cuprinsul lumii să aibă o discuţie deschisă despre rolul, acoperirea şi responsabilitatea PSM în secolul XXI.
La conferinţa PBI, aproximativ 150 de reprezentanţi din SUA, Canada, Africa, India, Japonia şi Europa au făcut schimb de opinii şi cele mai bune practici referitor la independenţa PSM, modele de finanţare, rolul PSM în perioada ştirilor false, jurnalism de informaţii, viitorul radioului şi importanţa PSM pentru democraţie şi pentru apărarea valorilor culturale şi diversităţii.
Membri EBU precum RAI, BBC, ORF, VRT, MDR, BR, YLE, ZDF, RTBF, Radioul bulgar, Radio France, NDR şi Radio România şi-au prezentat experienţele în faţa delegaţilor şi la conferinţă au luat cuvântul membri ai personalului EBU despre probleme de la rolul radioului, la tendinţe în dezvoltarea media.
Directorul general al EBU, Noel Curran, a spus: „Conferinţa PBI a fost pentru mine o ocazie extraordinară de a-i întâlni pe membrii organizaţiei noastre şi de a face schimb de opinii şi idei. A fost începutul unei serii intense de angajamente pe care plănuiesc să le am în lunile următoare, vorbind despre ofertele EBU şi modalităţile în care putem noi să îmbunătăţim această ofertă. A fost de asemenea util să mă întâlnesc cu preşedinţii NHK din Japonia şi CBC din Canada şi să discutăm despre cum am putea coopera mai mult”.
Următoarea conferinţă PBI va fi găzduită de PSM din Coreea, KBS, la Seoul.
https://www.ebu.ch/news/2017/09/pbi-international-conference-celebrates-shared-values

Traducerea: Adriana Buzoianu/abuzoian