Dirijorul Cristian Mandeal revine pe scena Sălii Radio

Concertul Orchestrei Naţionale Radio programat vineri, 6 octombrie, de la ora 19:00, anunţă o întâlnire muzicală de excepţie la Sala Radio: dirijorul Cristian Mandeal şi violonistul Răzvan Stoica vor evolua împreună pe aceaşi scenă, într-un concert al cărui program se prefigurează la fel de incitant ca numele protagoniştilor de pe afiş!

Corul Academic Radio, condus de Ciprian Ţuţu, completează impresionanta distribuţie a concertului, care va debuta pe ritmurile uverturii din opera Coţofana hoaţă, de G. Rossini. Va urma Concertul nr. 1 în re major pentru vioară şi orchestră, op. 6, de N. Paganini, care îl va avea ca solist pe violonistul Răzvan Stoica. Seara se va încheia pe acorduri de Ravel, cu Suitele I şi II din lucrarea Daphnis şi Chloé.

Cu sute de concerte dirijate în peste 35 de ţări de pe 4 continente, Cristian Mandeal şi-a cucerit o excelentă reputaţie naţională şi internaţională, atât datorită performanţelor sale muzicale, cât şi implicării sale recente în evoluţia Orchestrei Române de Tineret, pe care a reuşit să o transforme într-un veritabil brand naţional.

Câştigător a peste 24 de concursuri internaţionale prestigioase, între care cunoscutul Talent Prize din Bratislava, în 2013, Răzvan Stoica este astăzi unul dintre cei mai bine cotaţi violonişti români. A fost numit Cel mai bun violonist din Europa sub 28 de ani. Formează, alături de pianista Andreea Stoica, sora sa, Duo Stoica şi pot fi ascultaţi frecvent în concerte la Gewandhaus, Leipzig, Concertgebouw, Amsterdam, Berlin Konzerthaus şi la Musikverein, Viena, dar şi în SUA, Japonia şi în Europa Centrală şi de Est.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Începând din noua stagiune, biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se vor achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.