Serghei Kisliak susţine că Rusia este capabilă să-şi asigure securitatea

Amplasarea sistemului american antirachetă în Europa reprezintă o ameninţare pentru scutul rusesc, dar Rusia este capabilă să îşi asigure securitatea – a declarat Serghei Kisliak, membru al Consiliului Federației – camera superioară a parlamentului de la Moscova.

„Planurile SUA nu reprezintă o noutate pentru noi, chiar de la începutul dezvoltării de către SUA a sistemului de apărare antirachetă am afirmat că acesta va ameninţa sistemul rusesc de apărare antirachetă şi, evident, stabilitatea” – a declarat Serghei Kisliak, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Serghei Kisliak şi-a exprimat regretul că autorităţile SUA nu doresc să examineze situaţia creată, împreună cu oficialii Rusiei.

„Este regretabil faptul că Statele Unite nu doresc să accepte o discuţie serioasă cu noi. Vom vedea cum va evolua situaţia” – a subliniat senatorul rus. El a mai menţionat că Rusia „dispune de forţe şi de oportunităţi de a asigura securitatea ţării, indiferent de modul în care va evolua situaţia”./vdraguta/cvanatoru

www.russian.rt.com – 13 octombrie