Scumpirile apărute în ultima perioadă la ouă şi anumite produse din carne şi lapte nu sunt justificate (Petre Daea)

Scumpirile apărute în ultima perioadă la ouă şi anumite produse din carne şi lapte nu sunt justificate, consideră ministrul agriculturii, Petre Daea. El a spus, astăzi, la Sibiu, unde participă la activităţile organizate în cadrul campaniei ‘Alege Oaia’, că a sesizat Consiliul Concurenţei în legătură cu aceste majorări de preţuri.

Petre Daea: La fiecare produs ne-am dus să vedem în raft ce se întâmplă, ne-am dus să vedem ce se întâmplă la producător. Am constatat la producător că nu există modificări în costul de producţie. Noi nu găsim elemente obiective care să justifice un asemenea preţ şi atunci am solicitat răspuns de la Consiliul Concurenţei, pentru că ei sunt specializaţi, sunt specialişti în domeniu, au şi instrumente legale, să vedem dacă exista şi alţi factori perturbatori pe piaţă.

Realizator: Caravana campaniei naţionale de informare şi promovare ‘Alege Oaia!’ se află, astăzi şi mâine, la Sibiu. În faţa celui mai mare centru comercial din oraş, crescătorii de ovine din zonă le oferă vizitatorilor tot felul de preparate din carne de oaie, pastramă, tocană la ceaun, dar şi brânzeturi din lapte de oaie, precizează corespondenta noastră, Carmen Vulcan. Dimineaţă, autorităţile locale au prezentat, în prezenţa ministrului Petre Daea, telemeaua de Sibiu, pentru care vor depune, în următoarele zile, documentaţia necesară obţinerii denumirii ca indicaţie geografică protejată la nivelul Uniunii Europene./amirea/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 noiembrie