Ambasadorul României în SUA, George Maior, va fi audiat în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, va fi audiat în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI pe 27 februarie. Preşedintele Comisiei, Claudiu Manda, care s-a întâlnit, astăzi, cu George Maior spune că nu au intrat în detalii şi nu au discutat speţe de caz.
Claudiu Manda: „A spus că dorește să vină la Comisie, că dorește să lămurească toate aspectele care-l vizează, că este inclusiv în interesul domniei sale, că dorește să vină inclusiv cu un material despre cum a fost activitatea în perioada cât a fost directorul Serviciului de Informații, de când a ajuns, cum a găsit, cum era activitatea și unde era Serviciul Român de Informații când a plecat de pe acea funcție. Și sigur, și-a arătat disponibilitatea de a răspunde și de a lămuri toate aspectele care-l vizează”.
Ambasadorul George Maior, fost director al Serviciului Român de Informaţii, afirma, la rândul lui, că nu are nicio reţinere să se prezinte la invitaţia Comisiei şi a precizat că este în interesul tuturor să fie clarificate anumite aspecte prezentate în spaţiul public, fără să precizeze despre ce aspecte este vorba./fdoman/sdm2

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 februarie)