Doliu în lumea modei: designerul francez Hubert de Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani, la reşedinţa sa din apropierea Parisului.

00323Celebrul creator de modă, cel care a fondat în 1952 casa de modă care-i poartă numele, este faimos, printre altele şi pentru faptul că a îmbrăcat două dintre cele mai elegante femei ale secolului trecut: Audrey Hepburn, cea care a fost, de altfel şi muza lui și Jackie Kennedy.

hubert de givenchy coverVestea, difuzată de biroul de presă al casei de modă, a fost dată de partenerul de viaţă al lui Givenchy, Philippe Venet care anunţat că stilistul a murit sâmbătă în somn. „Monsieur de Givenchy a murit în somn sâmbătă 10 martie. Atât nepoţii săi, cât şi copiii nepoților săi împărtășesc această durere“, au fost cuvintele cu care a fost anunțată dispariţia celebrului designer francez.
Cei doi locuiau într-un castel renascentist, nu departe de capitala franceză. Designerul (al cărui nume complet era contele Hubert James Marcel Taffin de Givenchy) s-a născut la Beauvais, în Picardia, la 21 februarie 1927. www.ilgiornale.it

Traducerea: Cătălina Păunel

RADOR, 12 martie