The Rolling Stones va lansa un nou album cu melodii originale pe 20 octombrie

Fanii așteaptă ac est album de aproape 20 de ani. The Rolling Stones va lansa „Hackney Diamonds” pe 20 octombrie, un nou album de studio cu melodii originale, eveniment pe care legendara trupă britanică l-a anunțat miercuri.
Reunind 12 piese, potrivit lui Mick Jagger, inclusiv primul single numit „Angry”, acest album este primul lansat de Rolling Stones din 2016, dar primul cu melodii originale din ultimii 18 ani.
„Poate că am fost puțin leneși și apoi, brusc, ne-am spus să stabilim o dată și să facem un album”, a glumit Mick Jagger, carismaticul cântăreț al grupului care și-a sărbătorit 80 de ani în iulie, prezentând albumul în fața presei.
Acesta este cel de-al 24-lea album de studio al trupei Rolling Stones din Marea Britanie, primul cu melodii originale din 2005, când au lansat „A Bigger Bang”. Albumul lor anterior, lansat acum șapte ani, „Blue and Lonesome”, a fost unul cu cover-uri pentru blues. „Hackney Diamonds” va fi primul lor album de când legendarul toboșar al trupei, Charlie Watts, a murit în 2021, la vârsta de 80 de ani. The Rolling Stones menținuse suspansul în jurul acestui album.
Lansarea sa a fost anunțată în august într-o reclamă criptică într-un cotidian local, „Hackney Gazette”. „Hackney Diamonds, experți în repararea sticlei. Deschidere în septembrie 2023”, se putea citi în acest anunț care s-a răspândit imediat pe rețelele de socializare, fanii găsind aluzii la trupă.
În text au fost menționate titluri emblematice precum „Gimme Shelter” și „Satisfaction”. Data înființării companiei, 1962, se întâmplă să fie și cea a creării Rolling Stones. Iar punctul de pe „i” al cuvântului „diamante” a preluat faimosul logo sub forma unei guri care scoate limba./rcostea

(www.lesoir.be – 6 septembrie)