Program de realizare a infrastructurii necesare pentru alimentarea maşinilor electrice

Autorităţile din România au în lucru un program de realizare a infrastructurii necesare pentru alimentarea maşinilor electrice – a spus, astăzi, la Târgovişte, preşedintele Fondului de Mediu, Cornel Brezuică. El a precizat că, în acest scop, a fost depusă documentaţia pentru obţinerea de fonduri europene.

Cornel Brezuică: Avem o schemă de sprijin în aprobare la Comisia Europeană. Dorim, pe de-o parte, să conectăm toate localităţile importante din România, din sută în sută de kilometri, tocmai ca să existe mobilitate şi pe a doua linie de finanţare o să alocăm către autorităţile publice locale sume de bani pentru a realiza în parcările publice investiţii în astfel de instalaţii.

Realizator: Preşedintele Fondului de Mediu spune că interesul românilor pentru maşinile electrice este tot mai mare, astfel că anul acesta au fost suplimentate fondurile alocate programului Rabla plus, prin care se acordă facilităţi la achiziţionarea acestui tip de autoturism – transmite corespondenta RRA Anda Ş/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 aprilie