Realizator: Una dintre cele mai controversate reacţii a fost cea a ambasadorului României la Paris, Luca Niculescu. Acesta a dat ‘like’ la o postare anti Dragnea, scrisă de soţia presupusului ziarist german Paul Arne Wagner. Apoi, aceasta scrisese pe profilul ei că speră să nu regrete că a fost doar la câţiva metri de liderul PSD şi doar l-a filmat – se înţelege aici ce ar fi putut să facă altceva. Niculescu a dat ‘like’ acestui comentariu. Ulterior, ambasadorul a reacţionat şi şi-a cerut scuze, apoi a anulat aprecierea dată în spaţiul virtual. (…)
Marius Pieleanu, sociolog: Totuşi, PSD rămâne în continuare prima opţiune a românilor. Că ne place, nu ne place, e o realitate pe care trebuie să o subliniem, da? La fel ca şi cu Luca Niculescu, prietenul nostru, cel puţin al meu, că îl ştiu de atâta vreme şi atunci când a fost numit ambasador, m-am şi bucurat, pentru că e un tip educat şi e un jurnalist bun, nu are o reacţie ca ambasador la caricatura din „Charlie Hebdo”, da?, însă avem o reacţie, care oricum iese din fişa postului, n-avea ce să caute ca tip de reacţie, la nu ştiu ce eveniment politic din România şi în calitatea lui de ambasador, asta chiar că nu avea voie să facă. În schimb, pe cealaltă, cu „Charlie Hebdo”, era cam în fişa postului, era obligat să o facă. Dar eu sper că a fost doar o scăpare a dlui Luca.(…)
Victor Ciutacu, jurnalist: Cât despre Luca Niculescu, îmi place… Luca e un tip, îl cunosc de foarte mulţi ani de zile, şi ca ziarist, şi ca om, şi e un tip ponderat. Îmi place să sper că exact aşa cum a spus, că a citit postarea aia pe telefon şi, din greşeală, i-a scăpat degetul pe ‘like’. Refuz să cred că e atât de scelerat încât să poată să dea ‘like’ benevol unei postări care instigă la crimă. Luca e un tip moderat, repet. Am eu mari rezerve cu privire la prestaţia lui ca ambasador acolo, dar asta-i altă discuţie. Dar nu cred că ar fi în stare să facă sau sper că n-ar fi.
Realizator: Vă mulţumesc amândurora pentru comentarii./csimion/gpodea

ROMÂNIA TV (22 iunie)