Un autobuz cu peste 30 de călători s-a răsturnat la Sibiu, la ieşirea de pe autostrada A1

Un autobuz cu peste 30 de călători s-a răsturnat la Sibiu, la ieşirea de pe autostrada A1 spre aeroportul din apropierea oraşului. Corespondentul RRA Carmen Vulcan este din nou în direct cu cele mai noi informaţii despre accident. Bună dimineaţa, Carmen!
Reporter: Bună dimineaţa! Din ultimele informaţii, doar o singură persoană din cele 33 aflate în autobuz este mai grav rănită, prezentând un traumatism toracic. Alte 31 au suferit răni minore, dar toate au fost transportate la spitalele din Sibiu pentru investigaţioi. 26 de victime au ajuns la Spitalul Judeţean, iar şase dintre acestea – la Spitalul Militar din Sibiu. Potrivit ISU, nu s-a activat planul roşu de intervenţie, pentru că starea victimelor nu o impunea, dar la faţa locului au venit opt ambulanţe de la SMURD şi Serviciul Judeţean şi o autospecială de descarcerare. Accidentul s-a produs în jurul orei 6:00, pe breteaua de ieşire de pe autostrada A1 spre aeroportul din Sibiu. Se pare că şoferul autobuzului, care era o cursă regulată a unei societăţi comerciale pentru a transporta muncitori, a pierdut controlul direcţiei, carosabilul fiind ud, pentru că plouă mărunt la Sibiu. Autovehiculul a lovit glisiera de pe marginea drumului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Din fericire, nu avea viteză mare, astfel am fi vorbit de o tragedie cu mult mai multe victime în stare gravă. Un alt incident s-a produs cu puţin timp în urmă tot pe autostrada A1; un autoturism a luat foc pe sensul de mers Sebeş-Sibiu, în apropiere de localitatea Sălişte.
Realizator: Un accident asemănător şi aseară târziu, tot pe fondul vremii nefavorabile. Un autocar cu copii din Belarus s-a răstrurnat în judeţul Suceava, în apropiere de localitatea Dărmăneşti. În autovehicul se aflau 43 de copii şi 17 adulţi. Nu au fost victime încarcerate, dar 14 copii au necesitat evaluare medicală./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 iulie