Expoziţie de fotografii cu tema „Militari americani şi francezi pe frontul românesc în Marele Război”, la Cercul Militar din Bucureşti

Expoziţia de fotografii – „Militari americani şi francezi pe frontul românesc în Marele Război” – a fost vernisată aseară, la Cercul Militar Naţional, în prezenţa ambasadorului Franţei la Bucureşti, Michèle Ramis, şi a ambasadorului SUA în România, Hans Klemm. Ambasadorul Franţei a evocat rolul generalului Berthelot în România, dar şi că expoziţia aduce un omagiu contribuţiilor franceze şi americane la apărarea ţării noastre în timpul Primului Război Mondial.
Michèle Ramis: Aceste fotografii arată fraţii de arme care s-au creat în timpul Primului Război Mondial dintre ţările noastre, nu numai cu consilierii militari francezi, dar, de asemenea, cu soldaţii devotaţi luptelor alături de camarazii lor români. Acest curaj al soldaţilor gata să moară unii pentru alţii este foarte bine ilustrat de aceste fotografii, care demonstrează sacrificiul soldaţilor români, francezi şi americani pentru naţiunea română.
Realizator: La rândul său ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a arătat că deşi sprijinul oferit de Statele Unite României, în acea perioadă, nu se compară cu ajutorul dat de Franţa, a fost un moment care a pus bazele unei relaţii foarte puternice.
Hans Klemm: Acum, când sărbătorim 100 de ani de prietenie între Statele Unite ale Americii şi România şi în alianţă cu Franţa, fotografiile pe care le vedem stau mărturii pentru legătura dintre ţările noastre şi sper că arată puterea şi continuitatea acestor relaţii./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 iulie