Tabăra de pictură „Parcova – 2018” la a XVI-a ediție

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Consiliul Raional Edineţ, Primăria orașului Edineţ, Asociaţia Culturală „Parcova-Nova”, Primăria comunei Parcova, Primăria orașului Cupcini, sprijină organizarea celei de-a III-a  ediții a Universității „Vasile Stroescu” și a Taberei de pictură „Parcova”– 2018”.

În perioada 10 – 19 august se va desfășura cea de-a XVI-a ediție a Tabărei de pictură „Parcova” 2018, care se va finaliza cu o expoziție vernisată în cadrul Universității Populare de Vară la Centrul de Cultură din orașul Cupcini, raionul Edineț.

ICR Chișinău sprijină Tabăra de pictură „Parcova 2018” – editia a XVI-a, prin susținerea prezenței  a 6 artiști plastici din România şi Republica Moldova în cadrul evenimentului.
Devenită deja o tradiţie, Tabăra de creație „Parcova” a căpătat valențele unui eveniment cultural de anvergură, care a intrat, prin străduinţa organizatorilor ei, în posesia unui patrimoniu valoros. Pe parcursul a celor 14 ani de desfăşurare a Taberei de Creaţie,  patrimoniul cultural a fost îmbogăţit cu peste 200 lucrări semnate de artişti consacraţi proveniţi din ţări precum România, Republica Moldova, Rusia, Polonia, Belarus, Olanda, Franţa, Ucraina, ş.a.

Pe perioada desfășurii taberei, artiștii plastici vor participa la workshop-uri și vor susține prelegeri în cadrul Simpzionului „Parcova -2018”.

Scopul urmărit  prin organizarea acestei Tabere de Creaţie este de a revitaliza viaţa culturală din Basarabia, prin înfiinţarea unei Colecţii de Artă Contemporană, precum şi identificarea, valorificarea şi promovarea creaţiilor de adevărată valoare artistică. Pentru aceasta în cadrul taberei se vor organiza workshop-uri între artiştii invitaţi şi tinerii cu potenţial artistic din zonă şi un Centru de Documentare artistică – pornind de la informarea despre ediţiile succesive ale Taberei şi continuând cu cercetarea etnografică, muzeografică asupra zonei.

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chişinău şi Radio Datina