Vița de Vie lansează Sorcova

Vița de Vie lansează Sorcova, cel de-al patrulea single extras de pe Șase (-).
Sorcova ne pregăteste pentru așteptata lansare a materialului ŞASE (-), cea de-a doua parte a albumului ŞASE/ ŞASE, care va avea loc pe 27 octombrie, în cadrul unui concert la Arenele Romane. Noul single Vița de Vie completează povestea celei de-a doua părți a albumului – ŞASE (-), începută de piesele Haihui, Dur de-a dura și ialapet.
După cum și-a obișnuit fanii, Adrian Despot și-a transpus propria viziune în compoziția, interpretarea și producția acestui single. Videoclipul piesei Sorcova va avea premiera săptămâna aceasta, pe 28 septembrie, în cadrul Festivalul Internaţional de Film de Animaţie, „Anim’est”, urmând ca, din 1 octombrie, să fie disponibil pe canalul de YouTube Vița de Vie.
Single-ul Sorcova trebuie ascultat și privit ca fiind un altfel de colind, care se compune dintr-un frumos joc de imagini mentale și metafore create prin corpul unor motive etnice clasice. Ritmul ludic al piesei însoțește profilul unui om amorțit, condamnat să supraviețuiască supliciului rutinei piedicilor existențiale și a pietrificării afective. Sorcova este o unealtă împletită din iluzia magiei și revelația nevoii acerbe de timp, pe care omul o poartă în unica și definitiva sa călătorie.
Sinteză: Mariana Drăgoi