Concurs de vinuri la Focşani

O Tămâioasă Românească şi un Sauvignon Blanc, ambele din 2017, au câştigat categoria „Vinuri albe” la concursul internaţional „Bacchus 2018”. În competiţia vinurilor roşii, medaliile de aur au recompensat Feteasca Neagră, una din 2012 şi alta din anul 2017.

Câştigătorii marilor medalii au obţinut pe lângă diplomă înscrierea gratuită a câte zece probe din fiecare vin premiat la Concursul mondial de vinuri de la Bruxelles, care anul următor este organizat în Elveţia. Din cele 360 de probe înscrise în concurs, după jurizare au fost acordate opt mari medalii de aur, 86 de medalii de aur şi 117 medalii de argint.

Academicianul Valeriu Vecota, preşedintele juriului: Nivelul de calitate a vinurilor a fost ridicat, probabil că şi datorită anului trecut care a fost un an de excepţie. Cred că a fost una din ediţiile cele mai reuşite, cel puţin din punct de vedere calitativ. Nu am reuşit să departajăm un campion la vinurile roşii. Am schimbat comisiile, am pus alţii, am făcut o nouă comisie şi două vinuri roşii au ajuns iarăşi la egalitate, două vinuri roşii care nu seamănă între ele. Sunt două concepte diferite, dar amândouă sunt foarte bune şi atunci am preferat să fie doi câştigători la această competiţie a campionilor şi să mergem mai departe cu ei.

Concursul de la Focşani s-a derulat în perioada 4 – 6 octombrie, fiind organizat de Consiliul Judeţean Vrancea, relateză reporter RRA – Gabriel Sava./opopescu/dsirbu

sursa foto: https://cjvrancea.ro/

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7octombrie