Noul Cod administrativ va intra în vigoare cel târziu în luna aprilie a anului viitor, speră autorităţile. Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Angel Gheorghiu, a făcut astăzi precizări cu privire la noul cadru legal. Transmite corespondenta noastră în Alba, Andreea Bogdan:
Angel Gheorghiu: Aş putea să vă spun despre Codul administrativ pe care îl aşteaptă toată lumea, care în acest moment se află la promulgare, la preşedinte, este atacat şi la Curtea Constituţională şi sperăm că va ieşi cât se poate de repede pentru că are foarte multe noutăţi şi foarte importante schimbări care vor avea loc în administraţie şi sperăm că va intra în vigore cel târziu prin aprilie.
Reporter: A fost Angel Gheorghiu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Acesta participă la Alba Iulia, la conferinţa „Administraţia publică la 100 de ani de la Marea Unire”, alături de reprezentanţi ai instituţiilor publice, autorităţi locale, reprezentanţi din mediul educaţional, istorici şi specialişti. Principalul scop al conferinţei este dezvoltarea unei platforme care să examineze şi să pună în valoare adevărul istoric al Marii Uniri, evoluţia administraţiei publice şi reformele guvernării la 100 de ani de la momentul unificării statului naţional român. Programul conferinţei va cuprinde două secţiuni de comunicări şi ateliere de lucru, în partea a doua a zilei va fi organizat un tur în Cetatea Alba Carolina/ilixandru/gpodea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 octombrie)