Convorbiri între premierii României şi Croaţiei despre relaţiile economice şi comerciale dintre cele două ţări

Premierul Viorica Dăncilă a discutat, astăzi, la Zagreb, cu omologul său croat, Andrej Plenkovic despre relaţiile economice şi comerciale dintre cele două state, despre preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie de către România, dar şi despre provocările acestei preşedinţii.

Viorica Dăncilă: Mă refer aici la provocări legate de Brexit, de viitorul Uniunii Europene post-Brexit şi aici un rol important îl va juca summitul de la Sibiu din 9 mai 2019. Am vorbit despre punctele comune, abordarea comună pe care trebuie să o avem pe politicile tradiţionale la nivel european – şi mă refer la politica de coeziune şi politica agricolă comună, dar şi provocări legate de migraţie, de terorism, de politica de apărare şi, bineînţeles, un lucru care interesează ambele ţări, Schengenul.

Realizator: Premierul Viorica Dăncilă va participa şi la deschiderea summit-ului Iniţiativei Central Europene, care încheie preşedinţia croată a acestui forum de cooperare regională. Mâine şi poimâine, premierul Dăncilă şi membrii cabinetului vor merge la Bruxelles, pentru a participa la reuniunea comună a Guvernului României şi a Comisiei Europene. Vizita are loc în contextul preluării de către România, de la 1 ianuarie, a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene./rpatulea/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 decembrie