MOLDPRES: Pavel Filip: Bradul, donat de Guvernul de la București, este încă un simbol al legăturii strânse dintre R. Moldova și România

Cel mai important „actor” al Târgului de Crăciun – pomul de sărbătoare, adus din munții Bucovinei, a ajuns astăzi la guvern și a fost întâmpinat de către prim-ministrul Pavel Filip. Bradul are o înălțime de circa 20 de metri și va fi decorat cu peste 46 de mii de luminițe LED, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a executivului.

Pomul de Crăciun a fost transportat pe artera principală a capitalei, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, însoțit de un alai format din orchestră, Moși Crăciuni și călăreți. Astfel, în premieră, ceremonia de aducere a bradului s-a desfășurat ca în marile orașe europene.

„Acest lucru înseamnă că și orașul Chișinău se aliniază la capitalele europene. Îmi pare bine că al doilea an consecutiv pomul de Crăciun este oferit cu multă generozitate de către prietenii și colegii noștri din România. Acesta este încă un simbol care arată legătura strânsă dintre Republica Moldova și România”, a spus prim-ministrul.

Pavel Filip a menționat că avem nevoie de mai mult pozitivism, de mai multe evenimente frumoase, avem nevoie ca oamenii să-și ia un răgaz ca să se odihnească și să se bucure împreună cu noi toți, aici, acasă – „Acasă de Crăciun”.

Târgul de Crăciun va fi inaugurat pe 15 decembrie. Este al doilea an consecutiv când guvernul organizează acest eveniment.

https://www.moldpres.md/news/2018/12/08/18011013

MOLDPRES (Republica Moldova) – 8 decembrie 2018