Papa Francisc a plecat din comunitatea romă din Blaj, în rândul căreia s-a aflat în ultimele ore ale vizitei sale în România

Papa Francisc a părăsit chiar acum comunitatea romă din Blaj, în rândul căreia s-a aflat în ultimele ore ale vizitei sale în România. Cu ce mesaj a venit Sfântul Părinte în mijlocul acestei minorităţi ne spune, acum, în direct, corespondenta noastră Andreea Bogdan. Bună ziua Andreea, ce ar trebui să reţinem din vorbele adresate de Papa Francisc romilor?
Reporter: Andreea Bogdan – Bună ziu, bine v-am regăsit! Trebuie să-i vedem pe cei săraci ca pe fraţii noştri – asta ne spunea Papa Francisc, şi mai spunea că are, totuşi, o greuate /…/, greutatea discriminării şi vă Biserica este casa tuturor. Sunt câteva dintre cuvintele pe care le-a rostit în întâlnirea pe care tocmai a avut-o la Biserica Greco-Catolică din cartierul „Barbu Lăutaru” din Blaj; este o biserică a cărei hram îl poartă Sfântul Andrei şi Fericitul episcop Ion Suciu, unul dintre cei şapte martiri beatificaţi astăzi pe Câmpia Libertăţii din Blaj. Această biserică, să ştiţi că a fost ridicată în mai puţin de 3 luni şi a fost construită chiar pe locul în care episcopul Ioan Suciu se întâlnea cu copii din comunitate şi juca fotbal. Este locul ales pentru întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii de romi din Blaj, o întâlnire încărcată de emoţie şi asta şi cu foarte multă însemnătate, mesaje pe care Papa Francisc le-a transmis pe tot parcursul vizitei sale în România, mesajul de fraternitate, de un unitate. De altfel, acesta a fost şi îndemnul întregii sale vizite: Să meregem împreună! Sunt ultimele momente pe care le petrece aici, în judeţul Alba, de finalul ultimului discurs a fost /…/ Se va îndrepta, Sfântul Părinte înspre Sibiu, la Aeroportul din Sibiu, la ora 17:20 fiind programată ceremonia de rămas bun. Va pleca de aici, de la Blaj, cu elicopterul, spre Sibiu, şi vom rămâne cu 3 zile pline de emoţie, zile care vor rămâne cu siguranţă în istorie.
Realizator: A fost în direct corespondenta noastră Andreea Bogdan./eendrefy/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 iunie)