Agenda întâlnirilor de la Palatul Cotroceni

La Palatul Cotroceni continuă consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare pentru a stabili cum vor fi puse în practică rezultatele referendumului pentru justiţie. Astăzi sunt aşteptaţi reprezentanţii PMP, ALDE, PRO România, ai minorităţilor şi ai PSD.
Reporter: Andrei Şerban – La Palatul Cotroceni sunt aşteptaţi, de la ora 11:00, liderii PMP. Ei vor fi urmaţi de cei ai ALDE, ai grupul parlamentar PRO Europa, ai grupului minoritaţilor naţionale şi de liderii PSD.
Ieri, la Palatul Cotroceni au venit liderii PNL, USR şi cei ai UDMR. La începutul consultărilor, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că decizia cetăţenilor de la referendumul pe tema justiţiei trebuie urgent pusă în practică, mai exact în Constituţie. El a mai susţinut că referendumul pentru revizuirea constituţiei trebuie organizat cât mai repede şi crede că acesta ar putea fi suprapus cu una din alegerile care urmează – prezidenţiale, locale sau parlamentare.
Liderul PNL, Ludovic Orban, a precizat că liberalii susţin toate demersurile preşedintelui privind revizuirea Constituţiei. Preşedintele USR, Dan Barna, este de părere că reforma Constituţiei trebuie să fie mai amplă, iar preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că susţine revizuirea Constituţiei cu o propunere radicală: eliminarea posibilităţii executivului de a emite ordonanţe de urgenţă, cu excepţia unor situaţii speciale cum ar fi starea de război sau în cazul calamităţilor naturale./lazard/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 iunie)